דף הבית » רצח
הדין בישראל כפי שבא לידי ביטוי בסעיף 300(א) לחוק העונשין מגדיר ארבעה סוגי “רוצחים”, תוך שהוא מבדיל בין רצח המבוצע ב”כוונה תחילה”, שהוא מונח סגור ומוגדר היטב בסעיף 301 לחוק, לבין “מזיד” שהוא יסוד נפשי לביצוע הדורש גם מודעות לטיב המעשה וגם אדישות או קלות דעת באשר לתוצאותיו.
ואלו הם בכלליות ארבעת סוגי ה”רוצחים”:
1. מי שגורם במזיד למותו של אביו, אמו, סבו או סבתו.
2. מי שגורם בכוונה תחילה למותו של אדם (מוכר כ”רצח בכוונה תחילה”).
3. מי שגורם במזיד למותו של אדם תוך ביצועה של עבירה או בהכנות לביצועה או תוך ניסיון להקל על
4. מי שגורם למותו של אדם תוך ביצוע עברה אחרת על מנת להבטיח לעצמו או לשותפו הימלטות מעונש.
העונש לצידה של עבירת הרצח הנו מאסר עולם. כמובן שבתי המשפט, על מנת להמנע מדיון ארוכים אשר גוזלים זמן שיפוטי רב מציעים לא אחת לצדדים להסכים להריגה שהסנקציה לצידה הנה עונש מקסימלי בן 20 שנה מקרים אלו בדרך כלל הנם מקרי קצה כאשר כבר בתחילת המשפט לא ברור אם הנסיבות מהוות מעשה המתה בכוונה תחילה או בהלך רוח של פזיזות או הגנה עצמית.
עו”ד בנדל רונן ייצג בלמעלה מ 100 תיקי רצח, כאשר למעט פרשה אחת בה הודה הנאשם בחפץ לב בביצוע הרצח הכפול, כל שאר התיקים נסתיימו בזיכוי או בהריגה כאשר העונשים שהוטלו נעו בין 8 שנים ל 12 שנה.
עו”ד בנדל מאמין גדול בביטוי כי עדיף כי 99 אשמים יהלכו חופשי מאשר חף מפשע ייאלץ לשהות כל חייו בבית הסוהר.
הביטחון והעצמות אותן מפגין עו”ד בנדל בתיקים הללו נודעו ברבים כאשר לא אחת אמר בבית משפט כי לא יותיר אבן אחת שלא התהפכה.
עו”ד בנדל עובד ללא ליאות ועושה לילות כימים לטובת שולחו כדי להבטיח את זיכויו כאשר די בראיה אחת כושלת כדי שיהפוך את המשפט על פניו. 10 דיונים או אלף כאלו, עו”ד בנדל רונן לא ישקוט ולא ינוח כאשר הוא סבור וחש כי האשמה הרובצת לפתחו של מרשו שגויה ולו כאשר מדובר כאמור בראיה אחת שהושגה שלא כדין או מערערת את שאר הראיות בתיק.
בתיקי רצח, עו”ד בנדל הנו במיטבו נוכח החשיבות הרבה בייצוג הנאשם ובדאגה לחירותו.
לקבלת ייעוץ מקצועי חייגו עכשיו 050-8004-269 או מלאו את הפרטים
לקבלת ייעוץ מקצועי
חייגו עכשיו
050-8004-269
או מלאו את הפרטים
ניהול תיקים מורכבים
תחומי התמחות
בכל חברה פרטית, בית עסק, מוסד ציבורי או ממשלתי ישנו מידע חשוב השמור בצורה מוצפנת. ברגע שהמערכות נפרצות על ידי האקרים וארגונים שונים.
נושא אבטחת המידע הוא אחד הנושאים החשובים ביותר עבור חברות בישראל. מידע פנימי של חברה יכול לכלול נתונים רבים כגון מידע על פטנטים ועוד.
הטכנולוגיה המודרנית וההתפתחות המהירה שלה מציבות אתגרים שעימם על מערכת המשפט להתמודד כשהיא משתמשת בכלים הקיימים ומתאימה אותם למציאות.
חברות וארגונים בישראל נאלצים לעמוד בסטנדרטים גבוהים בשמירה על המידע שלהם במערכות המחשוב. חוק הגנת הפרטיות אינו מיושם והמחוקק לא השכיל להבין זאת.
חוק זכות יוצרים, התשסתשס"ח-2007 מגדיר את סוגי היצירות שעליהן חלה הגנת זכות יוצרים בס 4 לחוק 4. היצירות שבהן יש זכות יוצרים (א).
תביעות נזיקין בעידן הטכנולוגיה נועדה להבטיח כי חברות מוסדות רשויות, בנקים וחברות ביטוח ישכילו להבין כי חוק הגנת הפרטיות חייב להיות מיושם על ידיהם.
ההתמחות הבולטת של המשרד הינה הגנה על ציבור הגולשים בארץ ובחו”ל דרך תובענות ייצוגיות. המשרד מטפל באופן בלעדי בתחום התובענות הייצוגיות נגד חברות ענק בעלות גוון טכנולוגי דוגמת פייסבוק, אינסטגרם, אמזון, וכל אתר המפר זכויות גולשים, לרבות נגד חברות המזון הגדולות, רשתות השיווק, בנקים, חברות ביטוח, רשויות מקומיות. תובענות בתחום זכויות העובדים ואפלייתם, נכים, ואוכלוסיות “שקופות”.
© כל הזכויות שמרות לרונן בנדל משרד עורכי דין, עורך דין פלילי בתל אביב