“טוב שם משמן טוב” אומר קוהלת מלך ישראל. ואכן, הזכות לשם טוב הוגדרה במשפט הישראלי כזכות על הניצבת אל מול הזכות העילאית של חופש הביטוי. אמנם זכות חופש הביטוי הינה “ציפור נפשה של הדמוקרטיה” כדברי נשיא ביהמ”ש העליון לשעבר שמעון אגרנט, והיא חיונית להוצאת האמת אל האור, קיום שוק דעות חופשי ושמירה על משטר דמוקרטי. אך מנגד עומדת לו זכותו של כל אדם להגן על שמו הטוב בעיני הבריות.
על-כן, אם פגעו בשימכם בהיותכם בכובע עסקי או פרטי וחלים תנאי החוק על המקרה כפי שנפרט להלן, אל תהססו לפנות אלינו לשם תביעת דיבה בכדי להגן על שימכם ולתבוע את הסעדים המגיעים לכם על פי חוק.
חוק זה הוא המסדיר את נושא ההגנה על כבודו של אדם ושמו הטוב. על פי החוק פרסום לשון הרע או שיימינג ברשת (אשר הינה תופעה מוכרת שחופפת אף היא להגדרת פרסום לשון הרע על פי החוק) יכול להוות עוולה אזרחית בנזיקין ובמקרים מסוימים עלול להתגבש לכדי עבירה פלילית. התנאי המרכזי בכדי שתתקיים עוולת לשון הרע על פי החוק הינו אלמנט הפומביות שאז מניח החוק כי עובדת הפרסום ברבים יש בה היכולת לגרום נזק למושא הפרסום. כבר מברור מאליו ששיימינג ברשת באחת הרשתות החברתיות וכד’ עומדת אף היא בתנאי הפומביות. בהתקיים תנאי זה יכול שתוגש על פרסום לשון הרע תביעה. האפשרות לקבל פיצוי בגין תביעה על לשון הרע והוצאת דיבה איננה מותנית בגרימת נזק בפועל. עצם הוכחת התובע כי הפרסום היה יכול לפגוע בו די בו כדי להמציא עבורו פיצויים בהחלטת בית דין.
אם חשבתם להגיש בגין פרסום לשון הרע תביעה אזרחית בבית המשפט רצוי שתכירו תחילה כי החוק מגדיר אפשרות לתבוע פיצויים עד גובה 140,000 ללא הוכחה לגרימת נזק על ידי הפרסום אלא רק בגין הפרסום עצמו. האפשרות לתבוע סכום גבוה יותר בתביעה על לשון הרע והוצאת דיבה נותרת בעינה, אלא שהיא תלויה בהוכחת נזק ספציפי שנגרם, ממוני או שאינו ממוני.
רוצים להגן על שמכם? אל תשתהו.בכל חברה פרטית, בית עסק, מוסד ציבורי או ממשלתי ישנו מידע חשוב השמור בצורה מוצפנת. ברגע שהמערכות נפרצות על ידי האקרים וארגונים שונים.
נושא אבטחת המידע הוא אחד הנושאים החשובים ביותר עבור חברות בישראל. מידע פנימי של חברה יכול לכלול נתונים רבים כגון מידע על פטנטים ועוד.
הטכנולוגיה המודרנית וההתפתחות המהירה שלה מציבות אתגרים שעימם על מערכת המשפט להתמודד כשהיא משתמשת בכלים הקיימים ומתאימה אותם למציאות.
חברות וארגונים בישראל נאלצים לעמוד בסטנדרטים גבוהים בשמירה על המידע שלהם במערכות המחשוב. חוק הגנת הפרטיות אינו מיושם והמחוקק לא השכיל להבין זאת.
חוק זכות יוצרים, התשסתשס"ח-2007 מגדיר את סוגי היצירות שעליהן חלה הגנת זכות יוצרים בס 4 לחוק 4. היצירות שבהן יש זכות יוצרים (א).
תביעות נזיקין בעידן הטכנולוגיה נועדה להבטיח כי חברות מוסדות רשויות, בנקים וחברות ביטוח ישכילו להבין כי חוק הגנת הפרטיות חייב להיות מיושם על ידיהם.
ההתמחות הבולטת של המשרד הינה הגנה על ציבור הגולשים בארץ ובחו”ל דרך תובענות ייצוגיות. המשרד מטפל באופן בלעדי בתחום התובענות הייצוגיות נגד חברות ענק בעלות גוון טכנולוגי דוגמת פייסבוק, אינסטגרם, אמזון, וכל אתר המפר זכויות גולשים, לרבות נגד חברות המזון הגדולות, רשתות השיווק, בנקים, חברות ביטוח, רשויות מקומיות. תובענות בתחום זכויות העובדים ואפלייתם, נכים, ואוכלוסיות “שקופות”.